RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ЗМІ розповіли про діяльність дядька глави "Укравтодору" Кубракова у керівництві міліції Мінська

Призначений главою Міністерства внутрішніх справ Білорусі Іван Кубраков виявився рідним дядьком глави "Укравтодору" Олександра Кубракова.

Про це пише Znaj з посиланням на Політрада.

В біографії, а також в матеріалі про сім'ю і життя Івана Кубракова в білоруських ЗМІ згадується, що в родині кочегара на спиртзаводі Володимира Тимофійовича і колгоспниці Анни Семенівни Кубракових було п'ятеро синів. Старший-Микола, 1960 р.н., в 1961 народився Михайло, в 1964 Віктор, в 1969 Сергій, в 1975 - Іван. Микола, батько глави "Укравтодору" Олександра Миколайовича Кубракова, першим з сім'ї пішов працювати в міліцію в Мінську. І коли Іван вступав до Мінської спеціальної середньої школи МВС, а потім в Академію МВС Білорусі, то йшов по стопах старшого брата.

Іван Кубраков - генерал-майор міліції. Очолював відділ охорони правопорядку та профілактики управління внутрішніх справ адміністрації Центрального району Мінська, керував Заславським відділом Мінського РУВС. Обіймав керівні посади в Головному управлінні охорони правопорядку та профілактики міліції громадської безпеки МВС країни, його називають "другим батьком" ОМОНу. Ще в 2012 він запропонував тодішньому главі МВС Ігорю Шуневичу повернути спецпідрозділу звичну назву ОМОН, і надати йому нові функції. Сам же і брав участь у розробці нових тактичних схем.

28 березня 2019 став главою міліції Мінська, а в кінці жовтня 2020 був призначений новим міністром внутрішніх справ. Після представлення Кубракова Олександр Лукашенко зробив заяву, що не збирається брати в полон опозиціонерів. Саме Кубраков, як вважають журналісти,"організовував найжорсткіші зачистки опозиції в Мінську", тепер досвід затримань з "облавами і вторгненням в квартири жителів можуть впровадити по всій Білорусі". Кубраков вважавши, що "ОМОН у законослухняних громадян викликає впевненість у безпеці, а у правопорушників, навпаки, це викликає певний страх". В одному з інтерв'ю генерал пообіцяв, що "мінська міліція країну ніколи не зрадить". Зазначається, що саме Кубраков запевняв усіх, що правоохоронці проти всякого насильства, а "серед тих, хто виходить на вулиці-50-60% мають судимість".

"На телеканалах він багато розповідає про те, як страждають бійці ОМОН, в яких кидають камінням і б'ють заточками. А про те, що відбувається з громадянами під час розгонів, він говорить так: "я хочу з упевненістю сказати, всі органи внутрішніх справ, вся Мінська міліція проти насильства. Коли громадяни перестануть виходити на вулиці і порушувати закон, тоді не буде ні застосування фізичної сили, ні підстав для застосування спецзасобів", - пишуть ЗМІ.

У той же час Олександр Кубраков з "Укравтодору" не згадує про свого родича. При цьому на підряди для будівництва доріг білоруські державні компанії, які негласно курирує його дядько, заходять в Україну регулярно. Серед них "Белавтодор", "ДСТ №4 м.Бреста" та інші.