RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Сатурн і Юпітер "злилися" в небі: з'явилися фото і відео рідкісного явища

Планети Сонячної системи Юпітер і Сатурн вперше за 800 років наблизяться один до одного на мінімальну відстань. Пік злиття прийдеться на 21 грудня 2020 року і його можна буде спостерігати в нічному небі. Однак вже зараз можна спостерігати зближення світил.

Про це йдеться в матеріалі видання EarthSky.

Юпітер і Сатурн вже зблизилися на небі 21 листопада, але найближчу відстань між ними в різних куточках Землі найкраще буде видно 25 грудня, коли вони будуть знаходитись на відстані у 1/5 діаметра Місяця.

Вчені поки що не знають, як буде виглядати злиття двох яскравих "зірок" (насправді, планет з величинами -2,0 та 0,7), і припускають, що це буде одна більш блискуча "зірка", яка здаватиметься витягнутою на північ.

У будь-якому випадку, явище будуть вражаючим.

Також в мережі опублікували фото рідкісного явища. "Сатурн і Юпітер помітили разом при світлі дня", - прокоментували в Telegram-каналі Милитарист.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 1 грудня, китайська автоматична місячна станція "Чан'е-5" здійснила успішну посадку на поверхню Місяця. Зонд "Чан'е-5" успішно сів на видимій стороні Місяця в районі вулканічного піку Рюмкер в межах Океану Бур.