RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Доктор Комаровський назвав головні місця, де можна заразитися на коронавірус

Відомий український педіатр Євген Комаровський назвав фактор, який відіграє велику роль в погіршенні ситуації з коронавірусом в Україні і назвав місця, де найлегше заразитися на Covid-19.

Про це він повідомив в ролику, опублікованому на його YouTube-каналі.

Зокрема йдеться про не вентильовані простори.

"Наприклад, будь-який вагон метро: причому для вас найнебезпечнішим може бути не той, хто чхає, а той, хто тихо стоїть осторонь, і симптомів у нього немає. Лікарняна палата - особливо в тих країнах, де державі споконвіку було наплювати на повітрообмін в палатах, а люди споконвіку бояться протягів більше, ніж всіх вірусів, разом узятих ", - сказав медик.

Він додав, що мова також йде про тюремні камери і військових казарми. Крім того, небезпечні з точки зору зараження на коронавірус будинки літніх людей - це обмежений простір з людьми з групи ризику, яких обслуговують люди, які можуть принести вірус.

Комаровський пояснив, що має значення також скільки часу людина проведе в приміщенні, де потенційно можна вдихнути велику дозу вірусу: навіть 15-20 хвилин може бути досить.

"Почався опалювальний сезон, люди позакривали вікна, забилися в приміщення, ось ми і бачимо величезний підйом захворюваності. Сьогодні треба вкладати максимальні кошти в вентиляційні системи, в контроль температури і вологості повітря. Ми маємо працювати вдома або там, де можливо забезпечення нормальної системи вентиляції ", - резюмував педіатр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Комаровський пояснив, що небезпеку для здоров'я представляє не тільки сам коронавірус, а й паніка, створена навколо нього.