RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

А чи потрібний локдаун взагалі? Лікар дала несподівану відповідь

Україна стоїть на порозі запровадження нового локдауну, і це означає, що країна не справляється з пандемією коронавірусу стандартними методами обережності - носінням масок, соціальною дистанцією, організацією безпечних робочих місць.

Як пише "Україна 24", про це заявила лікар-епідеміолог Катерина Сояк.

Вона не виключає, що введення жорсткого карантину в Україні можна відкласти до січня. Рішення про це має прийматися на підставі заповненості лікарень.

"Але зі статистикою є проблеми, тому що в деяких регіонах неможливо потрапити в лікарню, але при цьому заповнюваність ліжок на сайтах позначена на 50-60%. Щось не так з нашою статистикою або зі звітністю, яка подається", - зазначила вона.

Разом з тим, за словами епідеміолога, локдаун є "останньою мірою" і якщо є можливість не вводити жорсткі заходи, цим варто скористатися.

"Я абсолютно не хочу сказати, що він дійсно завтра потрібен. Потрібно дивитися, як ми справляємося. Якщо є шанси в такому режимі залишитися жити, звичайно ж, це краще. Не будемо втрачати робочі місця і ставити економіку в ситуацію, з якої потім буде дуже складно виходити. Але якщо переповнені ліжка, якщо інші варіанти не працюють, локдаун потрібен", - вважає Сояк.

Медик додала, що необхідність введення локдауну говорить про те, що Україні не вдається стримати поширення корорнавірусу м'якшими обмежувальними заходами.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, які карантинні обмеження діють в Україні зараз і коли можуть ввести локдаун.