RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Як локдаун відіб'ється на відпочинку закордоном: відповідь міністра

У разі введення повного локдауну в Україні закривати аеропорти і не пускати в країну іноземців - недоцільно. Також на даний момент не йдеться про те, що українці не зможуть відпочити закордоном в новорічні свята.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Моя позиція як міністра закордонних справ - закривати кордони або обмежувати авіасполучення зараз недоцільно. І поки локдаун не загрожує відпочинку за кордоном", - сказав Кулеба.

При цьому він наголосив, що остаточне рішення по карантинним заходам буде колегіально прийматися всім складом уряду. Глава МЗС також пояснив різницю між карантинними заходами, які вводилися навесні під час жорсткого локдауну і тими, які можуть бути введені зараз.

"Навесні вірусу в країні ще не було, і завдання було в тому, щоб перекрити канали його можливого потрапляння на територію України. Тоді мало сенс закриття аеропортів і заборона на в'їзд іноземців. Зараз ситуація відрізняється. Вірус вже є всередині країни, як і у всіх інших країнах. Встановлювати заборону на в'їзд вважаю недоречним, і під час дискусій про локдаун буду відстоювати цю позицію ", - зазначив Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що під час жорсткого карантину, в Україні не зупинять громадський транспорт.