RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.65
  • НБУ:EUR 42.75
НБУ:USD  39.65
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Зеленський записав нове відеозвернення і розповів про ставлення до локдауну

Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення, в якому розповів про перспективи введення локдауну і про допомогу українцям в період карантину.

Відповідне відео опубліковано на Facebook-сторінці глави держави.

"І знову про головні перемоги тижня - відверто і без брехні. Отже, в грудні локдауну не буде. Чи буде він в січні? Подивимося. Якщо і буде, то не таким страшним, як його деякі малюють", - йдеться в підписі до відео.

Зеленський також розкритикував ЗМІ за те, як подається інформація про пандемію.

Президент додав, що він не рекомендував Кабміну вводити локдаун до кінця року, оскільки карантин вихідного дня дав свій результат і нові обмеження поки не потрібні.

"Щоденна кількість хворих людей перестала рости настільки стрімко, тому нам вдалося збити цю динаміку, тому медична система не пропустила нокаутуючий удар, тому вона справляється і вона витримає", - запевнив він, додавши, що в деяких регіонах є "точкові" проблеми, з якими влада працює.

Зеленський також зазначив, що Верховна Рада вже проголосувала за законопроекти, які допоможуть громадянам і бізнесу, фінансово постраждалим під час пандемії. Йдеться про компенсації, списання боргів, податкові канікули. Все це запрацює найближчим часом.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський сам нещодавно переніс коронавірус. Президент отримав негативний результат тесту на коронавірус і повернувся до роботи 23 листопада.