RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

ЗСУ отримали партію новітніх гранатометів, які з точністю вражають противника: фото і відео

Державне підприємство "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння", що входить до складу ДК "Укроборонпром", успішно завершило випробування 30 мм автоматичного станкового гранатомета КБА.117-02 в піхотному варіанті. Першу партію українських станкових гранатометів КБА.117-02 вже передано на озброєння Збройних сил України.

Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Випробування гранатомета проводились на полігоні 169 навчального центру "Десна" з залученням 1285 військового представництва МО України.

Гранатомети КБА.117-02 були передані ЗСУ у піхотному варіанті, однак наразі точна кількість переданого озброєння не відома.

КБА.117-02 є аналогом радянського гранатомета АГ-17 і призначений для установки в бойові модулі. Озброєння цієї версії не має приладів прицілювання та ручного спуску.

30 мм автоматичний гранатомет призначений для враження живої сили та вогневих засобів противника, розташованих поза укриттями, у відкритих окопах і траншеях і за природними перешкодами місцевості.

Гранатомет КБА-117 був офіційно прийнятий на озброєння Збройних Сил України у 2019 році.

Випробовування модернізованого автоматичного гранатомета у піхотній конфігурації КБА.117-02 КБАО розпочало у жовтні 2020 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Миколаївській області на полігоні Широкий лан пройшла презентація зразка макета самохідної артилерійської установки (САУ), який був розроблений в Україні.