RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Німеччина звільнить виробників "зеленого" водню від сплати надбавки

Федеральне міністерство економіки Німеччини хоче звільнити виробників "зеленого" водню, які використовують в своєму виробничому циклі електроенергію з відновлюваних джерел енергії, від сплати надбавки для підтримки "зелених" енергетиків.

Як повідомило видання S&P Global з посиланням на юрфірму Pinsent Masons, норма буде зафіксована в поточній реформі Закону про поновлювані джерела енергії (Renewable Energy Sources Act, EEG 2021).

Крім того, таке положення міститься також в Національній водневої стратегії, затвердженої урядом Німеччини в рамках переходу на безвуглецевої кліматично нейтральну економіку до 2050 року.

Новий закон EEG 2021 вже на фінальній стадії прийняття та вступить в силу на початку наступного року. Нещодавно в німецькому парламенті відбулися слухання з приводу відповідної постанови Федерального уряду, зараз він знаходиться на розгляді Комітету з економрозвитку.

У пояснювальній записці Мінекономіки Німеччини говориться, "зелена" надбавка в тарифі на електроенергію скорочується до нуля тільки для тих заводів, які виробляють "зелений" водень, які будуть запущені до січня 2030 року. Мета нововведення - не допустити відтік водневих виробничих потужностей за межі Німеччини.

Надбавка до тарифу на електроенергію в Німеччині для виплат виробникам з ВДЕ в 2019 році становила 6,41 євроцента за кВт.-год. У 2020 році її розмір знаходиться в межах 6,5-6,7 євроцента.