RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Названо довговічні авто з пробігом, які надійно служать і рідко ламаються

Автомобільні експерти склали рейтинг найнадійніших автомобілів на вторинному ринку України в 2020 році, що минає.

Відповідний список опубліковано на сайті segodnya.ua.

Експерти відзначають, що при покупці вживаного автомобіля потрібно дізнатися, чи не потрапляв він в ДТП, а потім стежити за його технічним станом, щоб не витрачати гроші на постійні ремонти.

Для визначення рейтингу було взято індекс надійності з Warranty Direct, який враховує кількість випадків, коли автомобіль виходить з ладу, середній час, витрачений на ремонт, його вартість, а також середній вік і пробіг автомобіля.

Цифрою 100 позначено середній рейтинг надійності автомобіля. Показник з цифрою нижче 100 вказує на високу надійність машини, а вище 100 - на схильність до певних проблем.

Рейтинг найнадійніших б/у автомобілів виглядає наступним чином:

  1. Hyundai i10
  2. Ford Ka
  3. VW Polo
  4. SEAT Ibiza
  5. Mazda MX-5
  6. BMW 2 Series
  7. Honda CR-V
  8. Skoda Kodiaq
  9. Volkswagen Golf
  10. Honda Civic
  11. Ford C-Max
  12. Honda Insight
  13. Toyota Prius
  14. Suzuki Jimny
  15. Lexus RX

Лідер рейтингу Hyundai i10 вважається одним з найефективніших міських автомобілів, індекс його надійності становить 3 з 100 балів. При цьому це ще і найдешевший автомобіль в ремонті - середній чек становить 5000 грн. Навіть з великим пробігом ці машини - вкрай рідкісні гості на СТО.

На другому місці - міський компактний автомобіль Ford Ka останнього покоління, який набирає лише 17 з 100 балів, а середня вартість його ремонту - 5800 грн. Несправності найчастіше виникають через слабку підвіски, електрика становить всього 20% від загальних проблем, як і паливна система.

Замикає трійку лідерів VW Polo (2009-2017). Оцінка надійності цього авто складає 23 бали, а це означає. Це самий витривалий хетчбек в рейтингу, який ще й недорогі в ремонті - середній чек на СТО становить 6200 гривень. Проблеми виникають через слабку підвіски, іноді турбують системи опалення та охолодження, на які припадає майже 30% несправностей. Іноді у водіїв виникають претензії до електричної і гальмівної систем, але в цілому машина не доставляє серйозних клопотів.

Як повідомляв "Апостроф", за підсумками листопадових продажів нових автомобілів в Україні, експерти склали ТОП-10 найпопулярніших марок.