RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нові умови для храмів і театрів: які обмеження діятимуть в Україні до 8 січня

Кабінет міністрів 9 грудня не тільки визначився з датами введення локдауну в Україні, а й оновив обмеження в рамках "адаптивного карантину", які будуть діяти до 8 січня. Зокрема зміни торкнулися роботи храмів і театрів.

Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, адаптивний карантин продовжено до 28 лютого. А до 8 січня будуть діяти ті "помаранчеві" обмеження, які діяли в адаптивному карантині, з деякими оновленнями.

"Ці оновлення стосуються роботи церков та інших релігійних установ, закладів культури - зокрема театрів, кінотеатрів, музеїв, де буде дозволено заповнення або 50% посадочних місць, або з урахуванням одна особа на 10 квадратних метрів", - повідомив Ляшко.

Він додав, що додатково до 8 січня заборонено проводити святкові заходи, банкети і майстер-класи в закладах громадського харчування. Їх робота продовжена до 23:00, але замовлення і розрахунки треба буде зробити до 22:00.

Крім того, свята і концерти в школах і садках будуть дозволені тільки за участю дітей одного класу, або тільки групи без батьків.

Ляшко уточнив, що після 25 січня Україна знову виходить в "помаранчеву зону". Будуть діяти ті ж обмеження, які діяли до 8 січня.

Як повідомляв "Апостроф", 9 грудня, Кабінет міністрів України на своєму засіданні підтримав постанову, згідно з яким в Україні з 8 січня по 24 січня 2021 року включно вводиться жорсткий карантин.