RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Поставили не той діагноз: у Кропивницькому розгорівся гучний скандал навколо смерті дитини від COVID-19

У Кропивницькому від коронавірусу померла 14-річна дівчинка, а її батьки звинувачують у смерті дитини лікарів.

В Україні понад 12,5 тис. нових випадків коронавірусу за добу: статистика на 9 грудня

Про це повідомляє ресурс "Точка доступу".

За словами мами дитини, вони викликали медиків "швидкої", коли дівчинці було погано. Однак вони поставили діагноз "краснуха" і запропонували поїхати до лікарні, в якій лікують людей з COVID-19. Лікарі відзначили, що краще залишитися вдома і зв'язатися з педіатром.

Сімейний лікар порадила лікуватися, як при ГРВІ. Але дитина померла від ускладнень.

Тепер батьки звинувачують у смерті дівчинки лікарів. Однак вони говорять, що все робили правильно. Керівник центру екстреної медичної допомоги в Кіровоградській області Олександр Ярошенко сказав, що 1 грудня сім'я викликала "швидку". Бригада прибула через 10 хвилин. Скарги були на підвищену температуру 38,2, висип і утруднене дихання. Дівчинці зробили укол анальгіну з димедролом, збивши температуру, але вона піднялася знову.

Діагноз "краснуха" поставили під питанням. Лікарі відзначили, що були присутні всі симптоми даної хвороби. Батьки при цьому говорили, що їхня сім'я не контактувала з хворими коронавірусом.

"Медики прийняли рішення госпіталізувати дівчинку. З певних причин, які мені невідомі, мама відмовилася від госпіталізації, на що є її підпис у картці", - сказав Ярошенко.

За його словами, тепер медики двох бригад повинні знаходиться на самоізоляції.

В держадміністрації міста також заявляють, що провини лікарів у смерті дитини немає. Відзначають, що сімейний лікар запропонувала батькам привести дитину на обстеження. Але це проігнорували.

Дівчинка померла на третій день після виклику швидкої. Діагноз "коронавірус" поставили вже судмедексперти.

Як повідомляв "Апостроф", 17 жовтня від пневмонії, викликаної коронавірусною інфекцією, в лікарні міста Івано-Франківська помер 8-річний хлопчик, якого госпіталізували у важкому стані.