RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Україну атакують крижані дощі та штормовий вітер: синоптик дала прогноз до кінця тижня

У найближчі дні частина території Україна перебуватиме під впливом південного циклону Yvonne, який принесе мокрий сніг і крижані дощі. На вихідні опади можливі на заході, однак очікуються пориви штормового вітру.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко.

Відповідно до прогнозу синотика, опади в п'ятницю, 11 грудня, очікуються в західних, північних областях і на Вінниччині. Там пройдуть мокрий сніг та крижані дощі. Синоптична ситуація зміниться до кінця дня, опади ймовірні лише місцями в західній частині України.

У той же час на більшій частині території країни переважатиме суха погода, але з поривами штормового вітру.

"Вітер втримується і напрямком, і силою - 11 грудня він буде південно-східним, до штормових поривів", - додала Діденко.

В ніч на 11 грудня температура повітря очікується на рівні 0-3 градуси морозу, на сході, а також на Полтавщині, Сумщині, у Дніпрі з районами - на рівні -3-7 градусів, на Одещині та в Криму очікується до +2+6 градусів. Вдень стовпчики термометрів коливатимуться в межах 0 градусів, на сході очікується до 2 морозу, на заході та півдні +3+8 градусів.

"У Києві п'ятниця очікується вологою, проте вдень опади припиняться. Вітер все одно залишається ще рвучким, некомфортним, східний, південно-східний. Вночі ще трохи підморозить - ожеледиця! Протягом дня потепліє до +1 градуса", - написала синоптик.

У вихідні на території країни очікуються опади у вигляді мокрого снігу і дощу, які припиняться в неділю, окрім західних областей.

Як повідомляв "Апостроф", народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що морози в Україні будуть триматися до середини грудня, а з 14 грудня в країні знову потеплішає до 1-6 градусів з позначкою "плюс". Однак відлига буде недовгою.