RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Може загрожувати життю: Комаровський вказав на важливий нюанс з втратою нюху при COVID-19

Відомий український лікар Євген Комаровський опублікував чергове відео на платформі YouTube, в якому розповів про те, чи варто боятися втрати нюху і що робити в такому випадку. Нагадаємо, що за минулу добу на COVID-19 захворів 13 371 українець.

Про це розповів Євген Комаровський на своєму каналі в YouTube.

За словами доктора Комаровського, існує два випадки, коли відсутність нюху дійсно може загрожувати людського життя. Перший випадок - це коли людина за допомогою нюху визначає якість продуктів, якщо немає можливості відчути запах, варто придивлятися до термінів придатності. Якщо людина сумнівається, що їжа придатна до вживання, потрібно дати її понюхати тому, у кого з нюхом все нормально.
І другий випадок, це коли люди, які не можуть відчути запах, повинні стежити за датчиками диму і газу в будинку, в іншому випадку все може закінчитися катастрофою або навіть трагедією. Саме в цьому випадку відсутність нюху може становити загрозу людському життю. В середньому людина втрачає здатність розпізнавати запахи на термін від двох до трьох тижнів, в деяких випадках це може тривати до шести місяців.


Немає ніяких ефективних способів, які допомогли б якомога швидше прискорити повернення нюху. Все, що людина може зробити в такому випадку це підтримувати нормальний стан слизової. Дуже важливо не допускати її пересихання і перегріву. Температура в кімнаті повинна бути не вище двадцяти градусів. Український лікар вважає, що якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, нюх точно повернеться і більше ніяких проблем з ним не виникне. Однак люди не повинні шукати інших способів щодо якнайшвидшого повернення нюху, в іншому випадку можна нашкодити своєму здоров'ю ще більше.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство охорони здоров'я вже направило першу частину заявки для отримання вакцин в рамках ініціативи COVAX. Очікується отримання 8 млн доз вакцин для 4 млн українців.