RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З новорічної ялинки в Києві знімуть капелюха: вона вже стала приводом для претензій і фотожаб

10 грудня, на Софійській площі Києва закінчили прикрашати головну новорічну ялинку країни. На її верхівці, замість звичної зірки - чарівний капелюх. Однак її скоро знімуть, і на верхівці встановлять різдвяну зірку.

Про це повідомив засновник проекту Folk Ukraine, організатор новорічних і різдвяних свят на Софіївській та Контрактовій площах Ігор Добруцький.

"Так, наш чарівний капелюх, напередодні дня Святого Миколая (19 грудня, -" Апостроф ") буде знято і замінено на восьмикутну різдвяну зірку. Що ще буде в день святого Миколая залишається сюрпризом, побачите", - сказав він з цього приводу агентству УНН.

При цьому незвичайне оздоблення ялинки викликало масу претензій у українців. З'явилися фотожаби на цю тему.

На Facebook-сторінці "Типова Україна» опублікований пост користувачки, яка вкрай негативно сприйняла "ялинковий креатив".

"Не видно красивих прикрас іграшок та гірлянд. З боків ялинки, стоять якісь дерев'яні відьмині будиночки. А зверху на самій ялинці, замість Різдвяної звізди - відьомський капелюх", - пише вона.

Більшість коментаторів згодні з автором публікації.

"Навіщо цей капелюх? Невже це може комусь сподобатися?", "Ялинка і в капелюсі? Як можна до такого додуматися, просто цікаво, який шлях думок цього витівника", "Теж привернула мою увагу дивна верхівка ялинки і уся обстановка. Невже немає якихось українських сюжетних декорацій ", - пишуть користувачі.

Іван Сидор з прес-служби ПЦУ також різко негативно поставився до чарівного капелюха на головній ялинці країни, про це він написав у Facebook.

"Кажуть, креативно? Вважаю, що не варто експериментувати на головній ялинці країни. Тим більше, яка останнім часом стоїть на (без перебільшення) святому місці", - пише він, наголосивши, що висловлює виключно власну думку.

Як повідомлялося "Апостроф", в Італії запалили найбільшу новорічну ялинку в світі. Гігантська красуня представляє собою світлову інсталяцію, створену з більш ніж 700 неонових вогнів.