RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Ворожіння в ніч на Андрія Первозванного: як дізнатися долю та ім'я судженого

13 грудня традиційно відзначатиметься День святого Андрія Первозванного. Люди вірять, що в цю ніч може відбуватися безліч чудес, а часом і дуже містичні речі.

"Апостроф" розповідає про те, як і на що правильно гадати в цю ніч.

Перше, про що хочеться завжди дізнатися, це якою ж буде твоя доля. Для цього на Андрія Первозванного є простий спосіб. Потрібно знайти затишне місце, переконатися, що вас ніхто не потривожить, і в ніч на 13 грудня провести простий обряд.

Для цього знадобиться миска, пшениця і 4 різних кільця: просте, золоте, срібне і з камінням. Потрібно подумати про те, що ви хочете дізнатися, як складеться ваша доля і особисте життя найближчим часом, налаштуватися. Покласти кільця в пшеницю і добре перемішати так, щоб їх не було видно. Закрити очі і намацати перше-ліпше кільце. Далі дивіться значення:

  • просте - будете в активному пошуку і далі;
  • золоте - швидке заміжжя;
  • срібне - зустрінете пару;
  • з камінням - ви будете кохані кимось.

Ворожіння на нареченого і як дізнатися його ім'я

Дівчата завжди хочуть швидше дізнатися, коли зустрінуть свого коханого, і як його будуть іменувати. Для цього в народі є кілька перевірених способів на Андрія Первозванного.

1. Напишіть на 11 папірцях імена, а один залиште порожній, і складіть їх в мішечок, який потрібно в ніч на 13 грудня покласти собі під подушку. Вранці, як тільки прокинетеся, дістаньте з закритими очима з мішечка папірець, так ви дізнаєтеся ім'я. Якщо папірець буде порожній, значить, в цьому році ви свою любов не зустрінете.

2. У миску треба налити воду, на краях посудини закріпіть шматочки паперу, а на них напишіть імена хлопців. На середину води запустіть свічку, яку використовують для ванн, і чекайте. До якого імені воно припливе, той і стане вашим судженим.

3. Ну, і найпростіший спосіб гадання на нареченого, перевірений століттями - це взяти новий гребінець і покласти його на ніч під подушку. Перед сном обов'язково проговорити "Суджений-ряджений, прийди і причеши мене". Образ майбутнього нареченого повинен прийти до вас уві сні.

Яким буде суджений

Завжди незаміжнім дівчатам цікаво, яким же буде їх суджений. Є два перевірених способи, як це дізнатися.

1. Взяти миску і налити в неї воду. Розкришити на дрібні шматочки воскову свічку і розтопити її в ложці над свічкою або будь-яким іншим джерелом вогню. Віск цівкою влити в миску з водою. В обрисах застиглого воску можна розглянути риси свого судженого.

2. У ніч на Андрія, з 12 на 13 грудня, долю можна було побачити і в дзеркалі. Для цього потрібно усамітнитися і сісти перед дзеркалом. Потрібно зробити так, щоб з обох сторін дзеркала можна було поставити по запаленій свічці, тричі примовляючи такі слова: "Я тобі, дзеркало, питаю, з ким я свою частку злучити маю? З'єднати з Іванком прошу, бо його в серденьці ношу ". Потім треба відвернутися від дзеркала, закрити очі і проговорити:

"Святий Андрію, Допоможи,

Судженого мого покажи!

Ворожу на свой вінок,

Прошу захисту від зірок!

Дай, Боже, шлюбу дочекати,

Мене з Іванком звінчати".

І потрібно максимально швидко обернутися і заглянути в дзеркало. Тут головне - не злякатися того, що побачите в відображенні. Якщо відразу нічого не побачили, можна повторити все ще кілька разів, але не більше 3 в сумі.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні в січні буде цілих 12 вихідних, щоб насолодитися святами.