RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Куди б'є коронавірус: медики назвали головні ускладнення COVID-19

Найбільш поширеними ускладненнями коронавірусу COVID-19, який продовжує атакувати українців, є пневмонія, дихальна і ниркова недостатність.

Дослідження групи канадських і американських медиків оприлюднено в журналі Canadian Medical Association Journal, передає видання "РИА Новости".

Фахівці вивчили інформацію про 70 288 амбулаторних і стаціонарних пацієнтах з COVID-19 з бази даних охорони здоров'я США в період з 1 березня по 30 квітня 2020 року. Більше половини всіх пацієнтів були госпіталізовані, а 5% перебували у відділеннях інтенсивної терапії.

Дослідники з'ясували, що на першому місці серед ризиків виникнення ускладнень після перенесеного коронавірусу опинилася пневмонія (27,6%), друге і третє місце посіли дихальна і ниркова недостатність (22,6% і 11,8% відповідно). Ще 10,4% ризиків ускладнень від коронавірусу були пов'язані з сепсисом.

Також вчені виявили зв'язок COVID-19 з низкою інших захворювань легенів і серцево-судинної системи, такими як колапс легені, порушення згортання крові і запалення серця, однак ризик даних ускладнень був не настільки високим.

Як повідомляв "Апостроф", Україна отримала офіційне підтвердження про те, що COVAX надасть нашій країні вакцини від COVID-19 - це додаткові 8 млн доз безкоштовно.