RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Виплати по 8 тисяч гривень під час карантину: де і як оформити компенсацію

У період карантину страждають багато підприємств, і для того, щоб підтримати підприємців, держава розробила законопроект про видачі компенсації розміром в 8000 грн. Орієнтовна дата виплати - до 24.12.20. Також в рамках законопроекту передбачається матеріальна допомога звільненим найманим працівникам. Для того, щоб виплата була нарахована, підприємцям або працівникам необхідно пройти три кроки в максимально стислі терміни.

Про це розповіла Марина Лазебна в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Лазебна пояснила, що подача документів на отримання фінансової компенсації проводиться через портал "Дія". І всі дії потрібно зробити протягом 1 тижня, після того, як законопроект набуде чинності - з 14 грудня. До цього часу вона закликала всіх вивчити детальніше це питання і підготувати відповідні довідки і документи.

"14 декабря буде відкритий портал для прийому заяв. Але на все виділено дуже мало часу, портал закриється 21 грудня. З цієї причини є ще ряд технічних питань. Потрібно буде виконати 3 кроки і особливу увагу приділити правильності заповнення заяви, так як ідентифікація особистості буде проводиться технічно. Основне завдання українців - правильно і своєчасно подати заяву і чекати виплату" - зі слів Лазебної.

Також Лазебна уточнила, що всі підказки, інструкції та шаблони щодо отримання компенсації відображені на сайтах Пенсійного фонду, Міністерства цифрової трансформації і Міністерства соціальної політики. Серед основних критеріїв варто відзначити:

  • вид діяльності повинен бути відображений в переліку, передбаченим законодавством;
  • наявність відкритого рахунку в банку України;
  • наявність зареєстрованого аккаунта на порталі "Дія".


Заяви будуть прийматися як через вебпортал, так і через мобільний додаток. Нагадуємо, заяву потрібно встигнути подати відповідно до критеріїв, передбачених законопроектом, в період з 14 по 21 грудня. Після цього буде запущений процес перевірки та виплат компенсацій.

Раніше "Апостроф" писав, що за минулу добу в Україні майже 13 тис. нових випадків коронавірусу.