RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Археологи відкрили таємницю заселення Америки людьми - перевертає всі уявлення: фото

Раніше вчені стверджували, що перші люди з'явилися на території сучасної Америки 33 тис. Років тому, приблизно через 10 тис. років після того, як люди підкорили Європу. Але, останні дослідження спростовують цю теорію і стверджують, що люди через океан дісталися до континенту набагато раніше - на 100 тис. Вчені прийшли до такого висновку після досліджень Cerutti Mastodon (CM), яке виявили в 1990 роках в Сан-Дієго.

Про це пише сайт Express.

В ході розкопок були виявлені кістки мастодонта (вимерлий вид слонів), на яких розміщені подряпини, імовірно виникли від удару молотком. Але, крім цих подряпин, ніяких інших підтверджень присутності людини, виявлено не було. Вчені провели цілий ряд досліджень, які підтвердили, що кістки в камені дійсно були забиті молотком - метод, який імовірно є унікальним для людей.

Як у будь-якої наукової теорії, дане припущення потрапило під увагу критиків, які стверджують, що, фрагменти кісток мастодонта могли постраждати від впливу сучасної техніки (період проведення доріг та ін.) Або ж або за допомогою впливу природних стихій, але всі ці припущення теж отримали наукове спростування.

Насправді ця заява була вперше зроблено в 2017 році командою під керівництвом Стівена Холена з Музею природної історії Сан-Дієго, але воно було швидко спростовано іншими вченими, які вважали, що кістки випадково врізалися в камені під час дорожніх робіт.

Спростування в 2017 році було записано:

"Незвичайне заяву Холіну і ін. Про причетність доісторичних гомінідів до ділянки КМ не повинно залежати від доказів, які відкриті для безлічі протилежних інтерпретацій".

"До тих пір, поки не будуть представлені однозначні докази діяльності гомінідів, такі як формальні кам'яні знаряддя або велика кількість ударних ям, обережність вимагає від нас відкласти в сторону затвердження Холіну і ін. Про доісторичних діях гомінідів на ділянці CM".

Тепер будуть проводитися дослідження далі, щоб відкрити завісу таємниці заселення Америки людьми.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, археологи на півночі Ізраїлю знайшли вівтар стародавнього божества в християнській церкві, якому близько 1800 років.