RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Вчені назвали новий симптом коронавірусу - слід негайно звернутися до лікаря

В огляді досліджень, які проводилися в США, запаморочення названо "одним з основних клінічних проявів COVID-19".

Про це повідомляє видання Рrevention.

Аналітики вивчили 14 різних досліджень, які включали дані про 141 пацієнта з коронавірусом, і виявили, що всі вони в якийсь момент відчули запаморочення. Вони також виявили, що запаморочення було початковим симптомом у трьох з цих пацієнтів, а у двох із них за ним послідували респіраторні симптоми.

"Вкрай важливо, щоб лікарі зберігали пильність, особливо при лікуванні неспецифічних симптомів, таких як запаморочення, оскільки їх легко не помітити", - підсумували дослідники.

Раніше було відомо, що COVID-19 потенційно може викликати запаморочення, не зовсім зрозуміло, чому.

"На даний момент конкретний механізм, що пояснює це явище, не встановлено. Запаморочення є спільним симптомом, пов'язаним з багатьма вірусами, особливо із захворюваннями, що супроводжуються лихоманкою, а не тільки з COVID-19", - зазначив Ян Гонсенхаузер, доктор медицини, головний спеціаліст щодо якості та безпеки пацієнтів в Медичному центрі Векснера при Університеті штату Огайо.

Просте почуття запаморочення не означає автоматично наявність COVID-19, особливо якщо немає інших симптомів, але варто поговорити з лікарем, якщо це почуття не проходить.

В даний час ні Центри з контролю і профілактиці захворювань (CDC), ні Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не називають запаморочення симптомом COVID-19. Але в CDC наголошують, що його список не покриває всі можливі симптоми.

Як повідомляв "Апостроф", медики Національної служби охорони здоров'я Британії називають високу температуру, постійний кашель і втрату смаку або запаху в якості офіційних ознак Covid-19, але є й інші легкі симптоми коронавірусу, які не варто ігнорувати.