RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Києві помітили ексклюзивний броньований Chevrolet - на ньому їздив перший олігарх України: фото

На вулицях Києва був помічений раритетний автомобіль Chevrolet Caprice, родом з 90-х. Але, найцікавіше в тому, що саме на цій машині їздив, нині покійний, перший олігарх України Євген Щербань.

Про це пише сайт Topgir.com.ua.

Саме цей автомобіль є ексклюзивним, зробленим під замовлення і броньованим. Відразу після гучного вбивства Щербаня в 1996 році, машина пропала з поля зору, ніхто на ній не їздив і вона не була продана. І ось це "привид" знову з'явився на вулицях столиці. Помічений Chevrolet був на одній із СТО, швидше за все туди її пригнали на обслуговування.

Цікаво, що навіть номерні знаки на автомобілі залишилися колишніми.

Машину батька, ймовірно, пригнав син покійного, саме він став його власником, після вбивства батька. До слова, Євген Щербань на початку 90-х вважався багатих людей України. На архівних фото він в компанії нинішніх мільярдерів Ахметова та Тарути.

3 листопада 1996 року, Євген Щербань повернувся з Москви до Донецька. Летів він чартерним рейсом на літаку Як-40. Але сісти у своїй броньований Chevrolet Caprice перший олігарх України так і не встиг, його розстріляли прямо біля трапа літака. У той страшний день, крім Щербаня загинула і його дружина, а також авіатехнік Гапчич і бортмеханік Шеїн.

Сини Щербаня по сьогоднішній день продовжують судові розгляди. Адже винні в смерті їх батьків так і не були знайдені. За гучністю та резонансністю "Справу Щербаня" можна порівняти з вбивством Влада Лістьєва в Росії.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, автоексперти склали топ-10 найбільш безпечних авто: всі вони успішно пройшли краш-тести.