RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Не тільки Британія: у ВООЗ назвали країни, які атакував новий штам коронавірусу

Від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) надійшла заява, що зараз відбуваються переговори з Великою Британією з приводу появи нового штаму коронавірусу. Він поширюється швидше, але вважається менш небезпечним для людини. Через те, що в Британії було виявлено новий тип коронавірусу, прем'єр-міністр Борис Джонсон попередив, що в столиці Королівства вводиться найвищий, четвертий рівень локдауну.

Про це пише сайт BBC.

Від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) надійшла заява, що зараз відбуваються переговори з Великобританією з приводу появи нового штаму коронавірусу. Новий штам поширюється швидше, ніж COVID-19, але вважається менш небезпечним для людини.

Як повідомили BBC в ВООЗ, поряд з Великобританією така ж мутація вірусу Covid-19 була виявлена в Нідерландах, Данії та Австралії. На даний момент підтвердженої доказової бази щодо того, що новий вірус інакше реагує на лікування і вакцини, немає. У Великобританії значна частина південно-східної Англії, включаючи Лондон, тепер знаходиться під новим, більш суворим рівнем обмежень, щоб приборкати вірус, що швидко поширюється.

У неділю Нідерланди ввели заборону на пасажирські рейси з Великобританії до 1 січня через новий штам.

Цей крок був зроблений після того, як тести, проведені на зразках, взятих у Нідерландах на початку цього місяця, показали той же новий штам коронавірусу, що і в Великобританії.

В очікуванні "більшої ясносносі" по ситуації в Великобританії уряд Нідерландів заявив, що в подальшому "ризик завезення нового штаму вірусу в Нідерланди слід мінімізувати в максимально можливій мірі".

Уряд Нідерландів також заявив, що в найближчі дні буде працювати з іншими країнами-членами Європейського союзу, щоб «вивчити можливості подальшого обмеження ризику перенесення нового штаму вірусу з Великобританії».

Що ми знаємо про новий штам?

ВООЗ повідомила, що зв'язувалася з представниками Великобританії через обговорення ситуації, що склалася. Офіційні особи кажуть, що в даний час немає ніяких доказів того, що новий штам викликає більш високий рівень смертності, або що вакцини та методи лікування впливають на нього інакше.

Доктор Ван Керхе сказав, що мутації вірусу виявляються часто, додавши, що було важливо зрозуміти, "що роблять ці штами, і як вони себе ведуть".

Що відбувається у світі?

У Великобританії заплановане послаблення карантинних правил, що дозволяє сім'ям зустрічатися на різдвяні свята, було скасовано для біль

Як писав "Апостроф" раніше, стало відомо, що новий штам заразнее колишнього на 70%, що відомо про новий штам СOVID-19, "атакували" Британію.