RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Названо доступні седани з високим кліренсом, які не поступаються кроссоверам

Автомобільні експерти склали рейтинг недорогих автомобілів, які зручно використовувати під час зимового погіршення дорожних умов - дорожній просвіт у них перевищує 17 cм, цього достатньо, щоб не бояться подряпати днище об крижаний замет на дорозі.

Список ТОП-5 таких автомобілів опубліковано на сайті Аvtocod.

Citroen C4 II

На п'ятій сходинці рейтингу розташувався французький автомобіль, який височіє над проїзною частиною на 176 мм. У базовій моделі є подушки безпеки для водія, пасажирів і бічні "шторки", а також підігрів передніх крісел, чотири електричних склопідіймача, дзеркала з підігрівом і кондиціонер. Машина може бути оснащена бензиновим двигуном 1,6 л потужністю 115, 120 або 150 л. с. і 1,6-літровим дизелем на 114 л. с. Вартість - від 6 до 11 тисяч доларів.

LADA Vesta

Кліренс у цього автомобіля збільшився до 178 мм. У базовій моделі немає кондиціонера і підігріву крісел, зате доступні фронтальні подушки, підсилювач керма, два електричних склопідйомники і дзеркала з підігрівом. На вибір доступні два мотори: 1,6 л на 106 л. с. і 1,8 л на 122 л. с. Середня вартість такого автомобіля на вторинному ринку - менше 8 тисяч доларів.

LADA Granta

Цей автомобіль, який увійшов до трійки лідерів рейтингу, має 18-сантиметровий кліренс, і його можна прирівняти до майже позашляховика. У "базі" доступна тільки одна подушка безпеки і система ABS, інші блага - в більш дорогих комплектаціях. Під капотом - 1,6-літрові мотори на 87, 98 і 106 л. с. Середня вартість від 4 до 6 тисяч доларів.

Renault Logan Stepway

Цей крос-седан височить над дорогою на 195 мм. У базовому оснащенні стоїть пара електричних склопідйомників, кондиціонер, підігрів передніх крісел і фронтальні подушки. На вибір доступні 1,6-літрові мотори на 82, 102 і 113 "коней". Його вартість в середньому близько 9 тисяч доларів.

LADA Vesta Cross

У лідера рейтингу кліренс становить аж 203 мм. Машина продається тільки в топових комплектаціях, в яких доступні комплект подушок, електричні склопідйомники, обігрів передніх крісел, вітрового скла і дзеркал, клімат- і круїз-контроль, аудіосистема і датчики дощу і світла. У моторній гамі немає 1,6-літрового мотора в поєднанні з автоматом. Середня вартість - понад 9,5 тисяч доларів.

Як повідомляв "Апостроф", експерти склали рейтинг найнадійніших автомобілів в плані безпеки - їх складно викрасти.