RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

В Україні на дорогах з'являться поліцейські авто- "фантоми": як вони виглядають, відео

В мережі опубліковано відео спецавтомобілів "Фантом", які нещодавно отримали українські поліцейські, найближчим часом вони з'являться на автомобільних дорогах. Машини призначені, зокрема, для прихованого контролю швидкості рухомих транспортних засобів.

Відповідні кадри опубліковано в сюжеті телеканалу ТСН на YouTube.

Як видно на відео, кросовери Skoda Kodiaq пофарбовані в сірий колір. Вони оснащені синіми і червоними проблисковими маячками, а також сиреною.


Спеціальна техніка дозволяє реєструвати порушення в попутному і зустрічному напрямках і відразу складати і роздруковувати протоколи. Комплекс фіксації порушень "Фантом" має чотири камери, блок управління, планшет і принтер.

Поліцейські автомобілі оснащені 2,0-літровим мотором і повним приводом, що дозволить легко наздогнати порушника, якщо той не зупиниться.

За чотири таких кросовери було заплачено 3,7 млн грн. Наступного року в Нацполіціі планують закупити ще 150 автомобілів, які будуть виконувати функції патрулів-невидимок.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в розпорядження Національної поліції України було передано 30 нових автомобілів-техстанций, які будуть перевіряти технічний стан вантажівок, легкових автомобілів і маршрутних таксі.