RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Археологи відтворили плитки храму, по яких ходив Ісус Христос: відео

Ізраїльські археологи точно і ретельно відтворили покриття підлоги стародавнього храму в Єрусалимі, по якій понад 2 тисячі років тому ходив Ісус Христос.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Як розповів археолог Ассаф Авраам, який керував реставраційними роботами, відновити зовнішній вигляд підлоги допомогли вцілілі плитки з руїн храму, який був спроектований царем Іродом, як і інші величні споруди в Юдеї римської епохи. Для покриття підлоги використовувався оброблений вручну вапняк, камінь з Мертвого моря, а також імпортний мармур.

Йосип Флавій, єврейський історик того періоду, писав, що двір храмів був "викладений камінням всіх сортів", що вказує на те, що плитки були різних кольорів і текстур.

"Ми навіть зробили подряпини і всілякі відмітини, які створили той же вигляд, що був у той час", - сказав агентству Рейтер археолог Ассаф Авраам біля метрової площі, точної копії висотою до щиколотки на Оливній горі, з видом на Старе місто Єрусалиму і святі місця.

За словами Аві Тавісала, менеджера команди майстрів, відновлення підлоги було "дуже важкою роботою", на яку знадобилося сім місяців.


Згідно з Новим Заповітом, Ісус вперше відвідав храм ще дитиною під час паломництва, пізніше він в гніві виганяв з нього мінял. Євангеліє від Іоанна описує його "йдучим в храмі під портиком Соломона".

Як повідомляв "Апостроф", археолог з Університету Редінга і професор Кен Дарк стверджує, що знайшов місце, де провів дитинство Ісус Христос.