RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Названо найкращі кросовери 2020 року - порадують надійністю і дизайном

У рейтинг найкращих кросоверів 2020 року увійшли такі автомобілі, як Renault Duster, Kia Sportage і Subaru Forester.

Рейтинг склав ресурс CarDiagram.

При складанні рейтингу враховувалися такі критерії, як ціна, зовнішній вигляд, дизайн салону, практичність, безпека, екологічність. Також враховувалися популярність моделей, міжнародні нагороди і думка експертів з провідних зарубіжних автомобільних видань. При цьому в список потрапили тільки офіційно представлені в Україні моделі.

RENAULT DUSTER - найкращий бюджетний кросовер

Одне з найпопулярніших авто в Україні, яке цінують за співвідношення ціни і характеристик. У базовій комплектації коштує менше $ 15 000. Має понад 200 міліметрів дорожнього просвіту, енергоємну підвіску, великі кути в'їзду і з'їзду: 30 градусів - попереду і 33 - ззаду. У просунутих версіях оснащується економічним дизельним мотором і повним приводом.

Недоліки:

  • Відсутність сучасних систем безпеки: утримання в смузі руху, адаптивний круїз-контроль, автономне екстрене гальмування.
  • Д алеко не самий місткий - обсяг багажника у версії з повним приводом - 445 літрів.
  • Дешеві матеріали обробки салону.

KIA SPORTAGE - найкращий кросовер по співвідношенню ціна / оснащення

Один з найбільш продаваних в Україні. Ціни в Україні починаються з $18 000. У базовій комплектації снащается мультимедійною системою з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, чого немає навіть у топових версіях Toyota RAV4. Може також оснащуватися бездротовою зарядкою для смартфонів і вентиляцією передніх сидінь.

Базовий мотор - 1,6-літровий бензиновий. Також в лінійці є 1,6-літровий дизель з 115 і 136 кінських сил і 2-літровий дизель з 185 кінських сил і 400 Нм крутного моменту.

SUBARU FORESTER - найкращий кросовер щодо безпеки

У 2019 за результатами краш-тестів отримав за безпеку водія і дорослих пасажирів 97%. У авто відмінні показники при лобовому і бічному зіткненні, а також при фронтальному і бічному зіткненні з манекенами шести- і десятирічної дитини на задніх сидіннях.

В "Форестері" 2,5-літровий мотор, який видає 184 кінських сили і 239 Нм крутного моменту. З імметрічний повний привід, значний дорожній просвіт і EyeSigh (система безпеки, яка за допомогою камер відстежує дорогу і допомагає водієві в складних ситуаціях).

З недоліків - небагатий вибір силових агрегатів. В Україні в якості трансмісії пропонується виключно варіатор. Також в лінійці двигунів відсутні турбовані і дизельні мотори.

TOYOTA RAV4 - найкращий гібридний кросовер

Пройшов краш-тест на відмінно - п'ять зірок за версією Euro NCAP. У базовому виконанні гібридний RAV4 пропонують з переднім приводом. Оснащується двома моторами: 2,5-літровим бензиновим і електромотором. Загальна потужність - 218 кінських сил.

Версія з повним приводом оснащується додатковим електромотором на задній осі, який відповідає за передачу крутного моменту на задні колеса. Подібне рішення дозволяє не використовувати карданний вал. Гібридний повний привід не має ніяких налаштувань - ви не можете підключати його примусово або вибирати режими їзди.

У змішаному циклі споживає до 5 літрів палива на 100 кілометрів.

PEUGEOT 3008 - найкращий дизайн інтер'єру

Салон оформлений у фірмовому стилі i-Cockpit. Одна з "фішок" - приладова панель винесена вище, ніж зазвичай, і розташована так, що водій дивиться на прилади поверх керма. При цьому сам кермо компактний і має скіс не тільки знизу, але і зверху.

На 12,3-дюймовий кольоровий дисплей можна виводити, наприклад, навігацію.

Передні сидіння оснащені функцією масажу. Ящик в центральному підлокітнику вміє охолоджувати напої.

У лінійці моторів є 2-літровий дизельний мотор з 180 кінських сил. Двигун працює в парі з японською 8-ступінчастим автоматом. Середня витрата дуету - близько 5 літрів на 100 кілометрів.

MAZDA CX-5 - найкращий дизайн екстер'єру

Зовнішність - не єдиний козир Mazda CX-5. Салон кросовера виконаний з якісних матеріалів з претензією на клас "преміум". Після поновлення в 2018 році мультимедіа автомобіля навчилася підтримувати Apple CarPlay і Android.

Автомобіль оснащений усіма сучасними електронними помічниками. Наприклад, авто відстежує стан водія. Також він вміє розпізнавати пішоходів і, в разі небезпеки, самостійно приймати рішення про екстрене гальмування.

Недолік - в Україні маленький вибір моторів. Пропонують тільки бензинові атмосферні агрегати. При цьому кросовер також може оснащуватися потужним турбомотором і дизелем.

SKODA KODIAQ - найкращий семимісний кросовер

З точки зору кількості посадочних місць конкуренцію йому можуть скласти Mitsubishi Outlander, Peugeot 5008 і Mazda CX-9.

З максимальним "фаршем" коштує трохи більше $40 000. Третій ряд сидінь досить місткий, щоб на ньому з комфортом розмістилися діти або невисокі дорослі. При цьому в багажник ще влізе 270 літрів вантажу. Якщо ж скласти задні сидіння, то багажний відсік збільшиться до 835 літрів.

Спинки другого ряду можна скласти, отримавши при цьому практично рівну підлогу і більше 2 000 літрів багажного простору. Сидіння третього ряду зняти не можна.

Салон Skoda Kodiaq зібраний з якісних матеріалів. Може бути встановлена система Columbus з 9,2-дюймовим сенсорним екраном і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

PEUGEOT Рік випуску 2008 - найкращий міський кросовер

У машині розкішний дизайн салону з цифрової 3D-панеллю приладів.

Кросовер може оснащуватися сучасним 1,5-літровим дизельним мотором, який працює в парі з 8-ступінчастим японським "автоматом". Споживає близько 4 літрів палива на 100 кілометрів.

Недолік - ні в однієї з модифікацій у кросовера немає повного приводу.

MERCEDES GLE - найкращий люксовий кросовер

Один з найбільш інноваційних автомобілів в своєму класі. Оснащений фірмовою інформаційно-розважальною системою Mercedes, у якій тачскрін об'єднаний з екраном цифровий приладової панелі. Система вміє розпізнавати голос і жести - можете змінювати налаштування помахом руки. На екран виводиться не тільки карта, але і зображення з камери в реальному часі з покажчиками, куди конкретно потрібно повертати.

У стандартний список оснащення GLE входить камера заднього виду, контроль сліпих зон, помічник при гальмуванні і контроль стану водія. Автомобіль вміє сам паркуватися і розпізнавати небезпечні ситуації. Якщо система бачить загрозу зіткнення, то затягує паски безпеки і закриває вікна.

Також авто може мати адаптивний круїз-контроль, моніторинг пішоходів і велосипедистів, автоматичне екстрене гальмування і утримання в смузі руху.

В кросовері встановлена E-Active Body Control - унікальна пневматична підвіска, яка вміє змінювати висоту дорожнього просвіту і кут нахилу автомобіля в поворотах.

CHERY TIGGO 7 - найкращий китайський кросовер

Chery Tiggo 7 відноситься до компактних кросоверів. Має віртуальну приладову панель з 12,3-дюймовим екраном. По центру передньої панелі розташувався 10,25-дюймовий тачскрін мультимедійної системи. Окремий 8-дюймовий екран виділений для кліматичної системи.

Базовий мотор - 1,5-літровий бензиновий агрегат з 156 кінськими силами і 250 Нм крутного моменту. Мотор працює в парі з 6-ступенчтой "механікою", або варіатором. У лінійці передбачений 1,6-літровий турбований двигун з майже 200 кінських сил і близько 300 Нм. З ним в парі працює 7-ступечнатий "робот". Привід в обох випадках тільки на передні колеса.

Як повідомляв "Апостроф", складено рейтинг найекономічніших кросоверів, який очолив автомобіль Mazda CX-5.