RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відспівування Кернеса: повне відео з Благовіщенського собору в Харкові

У середу, 23 грудня, в Благовіщенському соборі Харкова відбулося відспівування мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер від наслідків коронавірусної інфекції.

Дивіться повне відео на "Апострофі".

Напередодні труну з тілом Кернеса доставили до собору.

Як буде проходити прощання з мером Харкова:

  • з 07:00 - відспівування в Благовіщенському соборі;
  • з 09:00 до 13:00 - прощання в фоє Харківського оперного театру;
  • 13:30 - церемонія поховання почнеться на 2-му кладовищі.

Через траурні заходи вулиця Сумська буде частково закрита. Рух до цвинтаря, від Благовіщенського собору, по вулиці Сумській до 16:00 буде частково перекрито.

Як відомо, 61-річний Кернес був мером Харкова з 2010 року. У 2020 році він знову виграв вибори, набравши в першому турі 60,34%.

З середини вересня мер лікувався від наслідків коронавірусу в берлінській клініці "Шаріте".Син Кернеса Данило розповів, що після поранення, яке харківський градоначальник отримав у 2014 році, у нього слабкі легені - його тоді "прошила" куля. З цим був пов'язаний важкий перебіг хвороби. Смерть наступила в Німеччині 16 грудня, про це повідомили 17 грудня. У Харкові оголосили дводенний траур.

За словами голови правління громадянської мережі "Опора" Ольги Айвазовської, обов'язки Кернеса на посаді голови Харкова буде виконувати секретар Харківської міськради Ігор Терехов, поки парламент не призначить нові вибори мера міста.