RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Розумів, що вмирає: Фукс розповів про останні дні Кернеса і хто заразив його COVID-19

23 грудня в Харкові прощаються з померлим мером міста Геннадієм Кернесом. У цей день бізнесмен і друг політика Павло Фукс розповів про останні слова Кернеса перед смертю.

Прощання з Кернесом: онлайн трансляція траурної церемонії

В інтерв'ю видання "Країна" Фукс сказав, що в останні дні перед смертю Кернес розумів, що вмирає.

Він також підтвердив версію, що Кернес міг підхопити коронавірус від хатньої робітниці.

"Ходила навкруги, кашляла в масці. Гена був в цьому плані досить безтурботним. Виходив на вулицю абсолютно без маски. Для нього було важливо показати, що він не боїться пандемії. Щоб не зупиняти життєдіяльність міста. Він боровся за те, щоб працювало метро, бізнес, щоб місто не зупинялося. Коли відкривали фонтан на День міста, я такої кількості людей ніколи не бачив. Всі фотографувалися, притискалися, обнімалися. через це він постраждав, плюс, ця жінка, яка його одягала", - розповів він.

При цьому перед польотом на лікування до Німеччини Кернес боявся залишитися один, додав Фукс.

"Спочатку пускали до нього всього на годину, потім на два", - згадав бізнесмен.

З середини вересня мер лікувався від наслідків коронавірусу в берлінській клініці "Шаріте". Син Кернеса Данило розповів, що після поранення, яке харківський градоначальник отримав в 2014 році, у нього слабке одне з легенів - його тоді "прошила" куля. З цим був пов'язаний важкий перебіг хвороби. Смерть наступила в Німеччині 16 грудня, про це повідомили 17 грудня. У Харкові оголошували дводенний траур.