RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Справа про вбивство Щербаня: Геннадій Москаль пояснив чому претензії Щербаня-молодшого безпідставні

Заяви Євгена Щербаня-молодшого про наявність спадку його батька не відповідають дійсності.

Про це заявив адвокат Руслана Щербаня (сина вбитого в 90-х донецького бізнесмена Євгена Щербаня) Геннадій Москаль в інтерв’ю "Главкому", коментуючи заяви старшого сина Щербаня про нібито наявність у його батька частки в компанії "Індустріальний союз Донбасу".

"Наснилося йому, що він хоче мільярд доларів за майно свого батька. Яке майно? А де він був всі ці роки? В 1996 йому було 26 років, треба було дивитися за тим майном, вступати в спадок, якщо він був. Чому він цього не зробив? Чому він з’явився саме зараз? Якщо люди не знають, то я готовий всій Україні пояснити. Так лапшу вішати і когось робити абсолютно винними в тому, чого вони не робили, – це нікуди не годиться", - сказав Москаль.

Він зазначив, що вбитий Євген Щербань не мав частки в "Індустріальному союзі Донбасу", що було встановлено слідством, тож жодного права вимагати якусь компенсацію його син не має.

"Слідством установлено, що він (Щербань) не був акціонером "ІСД". Слідством установлено, хто виграв від вбивства Щербаня. Виграв політично, виграв економічно. Всім тоді було відомо, що у Щербаня був конфлікт з Лазаренком. Була потужна політична конкуренція. А ще Щербань не хотів, щоб Лазаренко заводив газ у Донецьку область, а гроші йшли з Донецької області. Тому що тоді, в 1996, була критична ситуація на заводах, фабриках. Газ особисто розподіляв Павло Лазаренко, який і був замовником цього вбивства", - розповів Москаль.

Донецького бізнесмена Євгена Щербаня вбили в донецькому аеропорту 3 листопада 1996. Його старший син Євген Щербань в документальному фільмі "Спадкоємець" стверджує, що після вбивства батька його гроші були вкрадені, і заявив, що претендує на $1 млрд компенсації за частку в "Індустріальному союзі Донбасу".