RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні злетіли тарифи на опалення: в яких областях потрібно платити найбільше

У четвер, 24 грудня, на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), були переглянуті тарифи на виробництво теплової енергії для всіх 23 українських компаній.

Відповідні документи опубліковано на сайті НКРЕКП.

В обґрунтуванні НКРЕКУ основними факторами для зміни тарифів вказано істотне зниження обсягів виробництва теплової енергії і зміну відпуску електроенергії ТЕЦ і когенераційними установками, а також зростання середньомісячної заробітної плати, зростання цін на паливно-енергетичні ресурси, зростання витрат на послуги розподілу природного газу і зростання інших операційних витрат.

Серед 23 компаній, які забезпечують виробництво теплової енергії, найменше підвищення отримала АТ "Дніпровська ТЕЦ" на - 5,5%. Найбільше подорожчали послуги ТОВ "Євро-реконструкція" - на 49,7%.

Найнижчий тариф для виробництва тепла для населення встановлено для ТОВ "ДВ" Нафтогазовидобувна компанія "- 653,99 грн / Гкал, найвищий - для КП "Городтепловодоенергія" КДУ - 1632,51 грн / Гкал.

Після цього підвищення середньозважений тариф в Україні склав 1121,71 грн / Гкал. Найвищий він у Сєвєродонецької ТЕЦ - 1471,54 грн / Гкал, найнижчим тарифом будуть користуватися абоненти ТЕЦ-2 Есхар (Харківська обл.) - 653,99 грн / Гкал.

Як повідомляв "Апостроф", Україна в 2021 році очікується підвищення тарифів на електроенергію, нововведення вступить в силу з 1 січня і торкнеться всіх сім'ї.