RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Дерева виривало з корінням: на Великобританію обрушився потужний шторм "Белла", фото і відео

На Великобританію обрушилося справжнє стихійне лихо. Шторм "Белла" зі швидкістю вітру понад 100 миль на годину, а це більше 170 км / год, бушує в Королівстві.

Про це написав сайт BBC.

Першим удар на себе прийняла південна частина острова. Все почалося з проливних дощів, до яких приєдналися найсильніші пориви вітру. Через те, що були затоплені залізничні колії, поїзди затримувалися. А шторм продовжив свій шлях.

Зараз стихія змістилася на північ, і рятувальники вже оголосили в країні жовтий рівень небезпеки: передбачається, що удар стихії відчують у всіх без винятку регіонах Великобританії.

Міць "Белли" вже відчули на собі і жителі Уельсу. Там без електрики залишилися понад 21 тисяча будинків. А в місті Нідлз пориви вітру перевищили 170 км/год. Там шторм вириває з корінням дерева, валить стовпи і зриває дахи з будинків.

Південно-Західна, Південно-Східна та Лондонська залізниця теж повідомляють про можливі затримки поїздів. Це пов'язано з тим, що повалені дерева та інше сміття блокують лінії і викликають руйнування в різних місцях.

У Йорку навіть довелося встановити захист від повеней, оскільки вже є прогноз, що в понеділок рівень води в річці Уз може піднятися приблизно на 4 метри, і викликати серйозні підтоплення.

На щастя, про загиблих нічого не повідомляється. На сьогоднішній день відомо лише про п'ятьох врятованих людей, які застрягли на затоплених ділянках дороги Дейлс.


Як писав "Апостроф" раніше, виверження вулкана Етна зняли з висоти - чорний дим та попіл затягують все навколо.