RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Польща серйозно змінила правила в'їзду в країну для українців: що змінилося

З понеділка, 28 грудня, вступають в силу нові правила в'їзду і перебування в Польщі, які влада країни вирішила ввести для українських громадян. Також узгоджено список людей, які будуть звільнені від карантинних обмежень.

Про це на своєму офіційному порталі повідомили представники посольства України в Польщі.

Тепер, для того, що в'їхати на територію Польщі, українцям необхідно:

  • бути членами сімей громадянина Європейського союзу або Швейцарії, мова йде про дружин і дітей;
  • бути в офіційному шлюбі з громадянином Польщі або бути його дитиною, або знаходиться під опікою громадян Польщі;
  • в'їжджати на територію Польщі на підставі національної візи з метою репатріації, а також члени сім'ї репатріанта;
  • бути співробітником диппредставництв та консульських установ, представниками міжнародних організацій або членами їх сімей, а також інші особи, які перетинають кордон на підставі дипломатичного паспорта;
  • бути особами, що виїжджають на територію Польщі на підставі візи, яка була видана для роботи з гуманітарних причин або для участі в програмі Poland. Business Harbour;
  • бути особами з картами Поляка або мати постійне/тимчасове місце проживання на польській території;
  • бути особами, які мають повне право на виконання робіт на польській території або здобувають освіту в Польщі.

На офіційному порталі також була опублікована інформація про те, хто звільнений від карантинних заходів. Повідомляється, що обмеження не стосуються дипломатів та членів їх родин, осіб, які мають дозвіл на постійне проживання або картку довгострокового резидента Європейського союзу.

Обмеження не поширюються на інспекторів морської адміністрації, водіїв та членів екіпажів авіа-залізничних, самохідних і автотранспортних засобів, пасажирів судів, які курсують, але не запливають в порти третіх країн, осіб, які навчаються на території Польщі та тих, хто виконує с/г роботи на підприємствах.

Карантинні заходи також не торкнуться медичних працівників, які приїхали на польську територію для того, щоб працевлаштуватися в сфері охорони здоров'я, спортсменів і осіб, котрі в'їжджають до Польщі для участі в спортивних турнірах, а також людей, у яких є довідка про наявність щеплення від коронавірусної інфекції.

Раніше ми розповідали, що медики в Англії зафіксували новий штам коронавіруса, який більш заразний від звичного SARS-CoV-2 на 70%, після чого прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив про старт нового локдауна на Різдво.