RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні хочуть змінити формат ЗНО: що буде з тестами і до чого готуватися

В Україні не збираються скасовувати ЗНО, але хочуть помітно змінити формат його проведення.

Про це в інтерв'ю виданню "Страна" заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За словами міністра, ЗНО не має бути тільки елементом вступу до університету, так як роботодавцю потрібні не ті випускники, які тільки здали тестування, а ті, які володіють певними навичками.

"У нас вже є напрацювання по трансформації ЗНО. Його звичайно ж потрібно залишити, але в специфічній формі. Наприклад, у вигляді тесту на здатність до навчання - як варіант для людей, у яких вже є страховий стаж. Для тих, хто вступає на бюджет, ЗНО потрібно точно. А ті, хто планує навчатися на платній основі, на контракті, можуть здавати це ЗНО у вигляді тесту на здатність до навчання", - сказав він.

Шкарлет розповів, що це буде щось схоже на тест на IQ, який проводять в багатьох країнах.

"Що для нас важливо: поставити якомога більше перепон до вступу або дати випускникові конкурентні переваги? Є країни з іншим підходом, де приймають усіх без розбору, але в процесі навчання на першому, другому, третьому, випускному курсі нездатних учнів відсівають. Важливо адже, які конкурентні переваги людина отримає після того, як закінчить вчитися, для того, щоб йти далі і показати всі свої кваліфікаційні здібності, заявити про себе як про фахівця високого рівня. Вважаю, що в Україні подібна, але своя модель, можлива", - додав він.

Нагадаємо, що Шкарлет може бути звільнений.