RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Названо авто з великим пробігом, які можна сміливо купувати - будуть служити довго

Раніше автоексперти назвали п'ять найнадійніших б/в спорткарів, тепер же з'явився рейтинг машин з пробігом, покупка яких не розчарує - вони порадують надійністю.

Рейтинг опубліковано на Аutonews.

Subaru Forester

Forester різних років випуску завжди знаходяться поруч з трійкою лідерів американських рейтингів. Конструкція стандартних версій з атмосферними моторами і найпростішим 4-ступінчастим "автоматом" вважається вічною.

Ford Fusion

Мікровен Fusion славиться своєю надійністю навіть якщо йдеться про машини віком майже 20 років. Автомобіль оснащувався простими атмосферником об'ємом 1,4 або 1,6 л, найчастіше в парі з "механікою", і має міцну підвіску з великим кліренсом.

Toyota Corolla

Найнадійнішими вважаються машини дев'ятого покоління з індексом E120, власники яких їздять без серйозних поломок протягом щонайменше десяти років. Кузов не іржавіє, а атмосферні двигуни об'ємом 1,4, 1,6 і 1,8 л без ремонту ходять кілька сотень тисяч кілометрів.

Audi TT

Спорткар з турбомотором стабільно входить в рейтинги надійності автомобілів з великим пробігом і віком до 20 років, якщо йдеться про машини першого покоління в заводському виконанні і з переднім приводом. 4-цілінровий мотор 1,8 має наддув, але в цілому набагато простіший за сучасні аналоги, а до появи коробки DSG на машину ставили надійний "автомат" Tiptronic.

Audi A6

Нові версії авто стабільно входять в топ трьох- і п'ятирічок, а старі - в рейтинги машин старше 10 років. П'ятнадцять років тому основу гами становили атмосферні мотори V6, і ці версії на ходу і сьогодні. Варіатор і пневмопідвіска надійністю, навпаки, не відрізнялися. Наступний A6 третього покоління оснастили масою електроніки, що теж трохи зменшило загальну надійність моделі.

Mercedes SLK

Автомобіль стабільно входить в десятку найнадійніших машин віком від 10 до 20 років. Все завдяки високій якості збірки і порівняно простий конструкції. Двигуни моделі першого покоління оснащувалися приводними нагнітачами, а 5-ступінчастий "автомат" власного виробництва вважався мало не вічним.

Toyota RAV4

Дев'ять з десяти власників Toyota RAV4 ніколи не стикалися з технічними проблемами, причому це стосується навіть машин другого покоління, які випускалися з 2001 року. Атмосферні мотори об'ємом 2,0 і 2,4 л можна назвати вічними, "автомати" - практично не вбиваються.

Honda CR-V

Кросовер CR-V без проблем проходить не менш 300 тисяч км без серйозного ремонту. Організація Consumer Reports багато років поспіль називає його лідером по надійності в своєму класі, а німецький TUV стабільно ставить його в трійку лідерів серед машин до 10 років. Підвіска і коробки передач славляться надійністю, як і атмосферні мотори.

Lexus RX

За даними JD Power Lexus RX доставляє власникам менше проблем, ніж будь-який інший однокласник. Показник ступеня надійності цього кросовера склав дуже пристойні 95,35%, а сама марка багато років поспіль ділить верхні рядки рейтингів надійності з брендом Toyota.

Toyota Camry

Американський Consumer Reports стверджує, що ці седани їздять без проблем більше 300 тисяч км, а двигуни (крім V6 3,5) і коробки передач називає "мільйонниками". На дорогах повно машин п'ятого (XV30) і шостого (XV40) поколінь, які роками зберігають високу залишкову вартість.

Раніше "Апостроф" публікував рейтинг найпопулярніших авто з пробігом в Україні, які приваблюють водіїв своєю практичністю, низькою ціною і надійністю.