RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна підписала контракт на постачання китайської вакцини проти COVID-19: перші подробиці

МОЗ України уклав контракт про постачання в максимально короткі терміни вакцини від COVID-19 виробництва Sinovac Biotech.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Відзначається, що переговори про постачання тривали з вересня і були складними через глобальну конкуренцію за якісні та безпечні вакцини.

"Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виробляє від 300 до 500 млн доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила і вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включаючи пташиний, паротиту. Рішення про закупівлю вакцини Sinovac Biotech проти COVID-19 в кількості 50 млн доз вже прийняла зокрема Туреччина", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в Україні в першу чергу вакцинують групи ризику і тих, хто бореться з пандемією, контактуючи з хворими. Щеплення для них буде безкоштовним.

У січні планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцина буде представлена на прекваліфікацію в ВООЗ в лютому 2021 року.

Вакцина Sinovac Biotech (CoronaVac) є інактивованою вакциною, яка випускається в шприці і зберігається при температурі від +2 до +8 градусів за Цельсієм. Клінічні випробування показали ефективність препарату до 97%.

Договір про постачання в Україну підписано з українським фармацевтичним підприємством АТ "Лекхім", йдеться про закупівлю 1 млн 8 тис. доз за ціною 504 грн за дозу.

Як повідомляв "Апостроф", американська біотехнологічна компанія Novavax початку третій заключний етап випробувань своєї вакцини проти коронавірусу PREVENT-19 в США і Мексиці.