RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні засудили до ув'язнення за макет зброї: всі деталі скандальної справи

У середу, 30 грудня, в Чернігівській області суд виніс вирок у кримінальному провадженні, відкритому проти зброяра-реконструктора з Ніжина Дениса Дубровського відомого під прізвиськом Рагнар. За виготовлення кремнієвого пістолета майстра засудили до 4 років позбавлення волі.

Про це повідомив сам обвинувачений на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні мені оголошено вирок. Покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Поки в дорозі і на емоціях після цього фарсу. Пізніше розпишу докладно", - повідомив Денис Дубровський в соцмережі.

Ще в 2016 році співробітники СБУ звинуватили майстра-реконструктора в "виготовленні і збуті вогнепальної зброї". Йому зробили замовлення на кремінний пістолет, а під час купівлі-продажу затримали.

Денис Дубровський вже понад 10 років відкрито займається реконструкцією історичної зброї, зокрема пістолетів 16-18 століть (часів козацтва) для фестивалів та історичних постановок. Його було затримано в кінці вересня 2016 року в місті Ніжині, де він проживає.

Повідомлення про вирок суду викликало резонанс в соцмережах.

"4 роки позбавлення волі за макети історичної зброї. "Без передбаченого законом дозволу" при відсутності закону. Кілька років тяганини по судах. Може, вони сподівалися, що все якось замнеться-забудеться, людини просто посадять, як багатьох, так як можуть ? Справа Дениса Дубровського - черговий доказ того, за яким "бєспрєдєлом" працюють наші судова і правоохоронна системи", - пишуть в коментарях з цього приводу.

Денис Дубровський повідомив, що поки перебуває на волі і готується до апеляційного оскарження вироку першої інстанції.

"Я на волі. Міри немає. Вирок набуває чинності після терміну на апеляцію. Так що на черзі, власне, ще апеляція", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", Харківський окружний адміністративний суд поновив на посаді колишнього командира роти "Беркута" Віктора Шаповалова. Він перебував під слідством у справі Майдану, але був відпущений з СІЗО по так званому "закону Савченко".