RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ отримали модернізований літак - обладнано новітніми двигунами: фото

Збройним силам України передали модернізований навчально-тренувальний літак Л-39М1, який проходив переобладнання на ДП "Одеський авіаційний завод" ДК "Укроборонпром" в рамках виконання державного оборонного замовлення.

Про це повідомили у прес-службі ДК "Укроборонпром".

Це вже другий літак цього типу, який пройшов модернізацію у поточному році на ДП "ОАЗ" і який передано до військового підрозділу Міністерства оборони України.

"На оновлених літаках встановлено модернізовані авіаційні двигуни АІ-25ТЛШ з поліпшеними технічними характеристиками, що дозволяє у сукупності з встановленою сучасною системою об’єктивного контролю БУР-4-1-07 розширити діапазон учбових справ і значно підвищити безпеку льотної підготовки", - повідомили в "Укроборонпромі".

Використання Повітряними Силами літака Л-39М дозволяє відпрацьовувати у реальному польоті дії льотчика, відновлювати і підтримувати льотні навички під наглядом інструктора.

"Апаратно-програмний комплекс літака забезпечує також проведення аналізу учбових польотів з використанням матеріалів –відео та цифрових реєстраторів", - зауважили в "Укроборонпромі", додавши, що літак Л-39М допомагає суттєво зекономити фінансові кошти та зберігати ресурси бойових літаків, підвищуючи безпеку льотної підготовки.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році українська армія отримає берегові комплекси РК-360 МЦ "Нептун".