RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як позбутися похмілля: кращі перевірені способи

Календар відкрив свою нову сторінку, розпочавши новий 2021 рік. Однак вчорашнє гучне застілля може зіпсувати стан похмілля.

Новий рік 2021: прикольні привітання у віршах для друзів

"Апостроф" зібрав перевірені способи і рецепти, які допоможуть швидко позбутися похмілля і відновити баланс в організмі.

Контрастний душ

Лікарі в першу чергу радять прийняти контрастний душ, оскільки вода допоможе організму підбадьоритися. При цьому вона повинна бути різко холодною, а потім різко гарячою.

Пийте більше рідини

Під час вживання алкоголю відбувається інтоксикація і зневоднення організму, тож його необхідно заповнити рідиною. Також разом з водою з організму вимиваються корисні мікроелементи, включаючи калій, натрій і магній. Саме з цієї причини утворюється так звана ломка в м'язах і суглобах. Позбутися від цього симптому допоможе чиста вода, яку необхідно пити маленькими ковтками по склянці кожні півгодини.

Рецепти від похмілля

При похмільному синдромі допоможе настоянка м'яти: 20 крапель потрібно додати в склянку води, після чого змішати і випити невеликими ковтками.

Не менш корисним є нашатирний спирт. Потрібно додати п'ять крапель в склянку чистої води і випити дрібними ковтками.

Відвар кориці допоможе позбутися нудоти і блювоти. Для відвару візьміть чайну ложку порошку кориці, розведіть його в склянці окропу, а потім випийте не більш однієї склянки за один прийом.

Їжте овочі, фрукти і ягоди

Рекомендується споживати багато фруктів і овочів, особливо тих, що містять вітамін С. В полегшенні стану від похмільного синдрому і наслідків алкогольного запою допоможе аскорбінова кислота. Корисними будуть ягоди - брусниця, смородина і журавлина. Потрібно з'їсти не менше трьох столових ложок ягід, щоб позбутися від похмілля.

Не їжте занадто багато

При похміллі рекомендується їсти легкі супи, нежирні бульйони, можна з'їсти навіть борщ. Відмінним засобом може стати рідка каша, наприклад вівсянка, яка буде обволікати шлунок і відновлювати середу. Також можна з'їсти рідкий йогурт, але без смакових добавок.

Розсіл

Вживання розсолу було відомим з давніх-давен - колись рятувалися від симптомів похмілля, використовували розсіл від квашеної капусти. У ньому містяться такі компоненти, за допомогою яких виводяться токсичні речовини, що творилися в результаті розпаду етанолу отрути.

Також можна використовувати шийний компрес з розсолом. Крім того, можна закип'ятити півлітра капустяного соку з невеликою кількістю цукру. Цю суміш необхідно пити невеликими ковтками протягом години маленькими ковтками.

Антипохмільні засоби

В аптеках можна знайти величезну кількість медикаментів, призначених для лікування похмільного синдрому. До їх прийому потрібно ставитися дуже обережно, оскільки вони мають протипоказання.

Зробіть клізму

В крайньому випадку для полегшення симптомів похмілля можна зробити клізма. Її можна використовувати зі слабким розчином марганцю або лимоном.

Візит до лікаря

Похмілля - це свого роду хвороба, тому не буде зайвим звернення до фахівця. Це необхідно в тому випадку, якщо симптоми надто сильні і жоден з вищеописаних способів не може вам допомогти.

Профілактика похмілля

Існує низка факторів, які тільки підсилюють похмільні симптоми: старайтеся уникати сивушних масел та інших побічних продуктів перегонки спирту (самогон, брага і інші напої).

Смакові добавки до алкогольного напою значно посилюють похмілля. Наприклад, віскі викликає більш сильне похмілля, ніж горілка, а темне пиво сильніше в цьому плані по відношенню до світлих сортів.

Солодкі коктейлі теж можуть бути похмільними, адже в них міститься цукор. Ще одним фактором похмілля є нікотин. Куріння під час алкогольних вечірок набагато частіше призводить до похмілля.

Під час вживання алкоголю необхідно як слід закушувати, краще жирною їжею, щоб спиртне не потрапляло в порожній шлунок. Також потрібно пити більше іншої рідини, щоб уникнути зневоднення. Але будьте обережнішими при вживанні апельсинового соку і цитрусових фруктів, так як вони можуть погіршити стан.

Раніше "Апостроф" публікував гороскоп для всіх знаків Зодіаку в новорічну ніч.