RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Замість новорічних салютів: в мережі показали наслідки провокацій бойовиків на Донбасі, відео

У ніч на 1 січня 2021 року проросійські бойовики на Донбасі двічі обстріляли позиції української армії поблизу села Водяне на Приазов'ї із мінометів.

Відео з наслідками обстрілу опублікувано на Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

На опублікованих кадрах видно сліди від розірвалися снарядів. За словами одного з військовослужбовців, обстріл почався о 23:00 за київським часом, коли в Росії і на окупованій частині Донбасу святкували настання Нового року.

На позиції українських військових прилетіли чотири міни калібру 120 міліметрів. Через годину бойовики нагадали про себе ще одним "новорічним салютом", пославши в сторону українських бійців ще чотири міни, воронки від яких залишилися в землі. Також бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї.


Загалом протягом минулої доби в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню.

"Ворожу вогневу активність було помічено кілька разів неподалік Авдіївки. Тут противник застосував проти наших захисників міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Також в обід біля Авдіївки у напрямку населеного пункту Яковлівка було візуально виявлено БПЛА противника типу "квадракоптер" з перетином лінії розмежування, який вмілими діями наших воїнів було збито", - повідомили в прес-службі ВЗГ.

Крім того, поблизу населеного пункту Золоте-4 противник застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети, а поруч з Новолуганськом - стрілецьку зброю.

На численні обстріли українські воїни вели вогонь у відповідь. Серед українських бійців втрат і поранень немає.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на перемир'я на Донбасі бойовики продовжують вести обстріл навіть по населених пунктах.