RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Чи буде російська вакцина в Україні: в МОЗ дали чітку відповідь

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко стверджує, що в Україні будуть використовувати тільки ті вакцини від коронавірусу, які пройшли всі клінічні випробування. Російський препарат "Супутник V" до таких не належить.

Про це заступник міністра охорони здоров'я написав на своїй Facebook-сторінці.

Причиною такого коментаря заступника голови МОЗ стало недавнє повідомлення про те, що харківська фармацевтична компанія "Біолік" направила в органи охорони здоров'я України заяву про реєстрацію російської вакцини "Супутник V".

За словами голови політради Української партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктора Медведчука, якого цитує "Интерфакс", російський розробник "Супутника V" - Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалії - дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини. Він зазначив, що організувати виробництво вакцини в Україні можна в термін від трьох до шести місяців.

Коментуючи цю заяву, головний санлікар країни Віктор Ляшко зазначив, що у російської вакцини найближчим часом немає шансів отримати дозвіл на використання в Україні.

"Україна прийняла рішення про можливість реєстрації вакцин, зареєстрованих в країнах з жорсткою регуляторною політикою. Підкреслюю, тільки при зазначених умовах будемо допускати вакцини до використання. Згідно з інформацією розміщеною на сайті clinicaltrials.gov, завершення третьої фази клінічних досліджень вакцини "Супутник V" заплановано на грудень 2021 ", - написав Ляшко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Угорщина відмовилася купувати російську вакцину від коронавірусу через "недостатніх потужностей виробництва".