RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Як в Україні прибрати авто "героя парковки": поради для простих громадян

Дуже багато водіїв паркуються, не дотримуючись правил дорожнього руху. Це дратує не тільки простих перехожих, а й тих, хто працює на евакуаторі. Таким людям доводиться працювати більше звичайного.

Про це пише Bigmir.net

Всі українці можуть боротися з недобросовісними водіями. Для цього достатньо подати скаргу. Однак потрібно пам'ятати про те, які правила діють на території України.

Водії в Україні не можуть паркувати транспортний засіб в таких випадках:

  • якщо є знак "Зупинку заборонено";
  • на тротуарі, на смузі громадського транспорту;
  • на місці парковки для людей з інвалідністю та менш ніж за 30 метрів від зупинки громадського транспорту.
  • Для того, щоб громадяни дотримувалися всіх ціх правил, існують інспектори, які вивчають ситуацію на парковці. У разі, якщо вони спостерігають невиконання цих правил, транспортний засіб можуть забрати на штрафмайданчик.

    Для евакуації транспортного засобу передбачено кілька конкретних ситуацій, наприклад: стоянка на естакаді, на смузі громадського транспорту, на проїжджій частині в другому ряду і стоянка на перехрестях і на відстані десяти метрів від них.

    Якщо ситуація виходить з-під контролю, громадяни можуть звернутися зі скаргою до співробітників правоохоронних органів. У столиці України та інших регіонах країни є орган, який впливає на недобросовісних водіїв. Йдеться про патрульну поліцію. Однак найчастіше громадяни не можуть викликати патрульну поліцію, саме тому доводиться домовлятися з порушником. Якщо водій не встиг відійти від транспортного засобу, достатньо підійти до нього і попросити припаркувати авто. Якщо це не допомогло, можна зняти неправильну парковку на фото і відео. Не всі люди готові до публічного розголосу, особливо в негативному ключі.

    Якщо ситуація погіршилася і на місці події почали працювати співробітники поліції, потрібно вимагати від них виписати штраф водієві. Іноді так буває, що співробітники поліції відпускають водія з попередженням. Також потрібно пам'ятати про те, що тільки поліція може викликати евакуатор, ніякої самодіяльності не має бути.

    Скільки коштує неправильне паркування в Україні

    У разі, якщо недобросовісний водій припаркував свій транспортний засіб не там, де належить, йому доведеться розпрощатися з 510 грн. Якщо водій припаркував авто під знаком або на пішохідному переході, він може відбутися штрафом до 260 гривень. Куди серйозніший штраф передбачений для тих водіїв, які дозволили собі парковку на місці для інвалідів - сума становить від 1000 до 1700 гривень. Найсерйозніший штраф передбачений для водіїв, які не встигли припаркувати авто, і їх транспортний засіб забрав евакуатор. Крім евакуації авто, водієві загрожує штраф у 2000 гривень.

    Як писав "Апостроф" раніше, в Києві водій припаркував своє авто в недозволеному місці та прикував його ланцюгом до стовпа,щоб не забрав евакуатор.