RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Україні поставили крапку в питанні закупівель російської вакцини

На сьогоднішній день в офіційного Києва немає жодних підстав закупати російську вакцину від коронавірусу "Супутник V" .

Про це у своєму Facebook зазначив гендиректор ДП "Медичні закупівлі України" Арсен Жумаділов.

Зокрема, він нагадав, що московський Інститут Гамалеї розпочав розробку вакцини одним з останніх, але оголосив про успішне завершення другої фази випробувань першим влітку 2020 року. Найцікавіше, що з третьої фази розробник досі не вийшов з оприлюдненими результатами.

"Не буду зупинятись на тому, що покладатись на державну російську організацію в умовах російської збройної агресії проти України в питанні забезпечення епідемічного благополуччя всієї країни – це невігластво, як мінімум", - продовжив гендиректор "Медичних закупівель України".

За словами Жумаділова, на сьогоднішній день в сегменті векторних вакцин існує значна конкуренція, а на ринку є такі авторитетні "гравці", як Johnson & Johnson та AstraZeneca, а останній вже отримав дозвіл на використання у декількох країнах, в тому числі у Великобританії.

"Тобто наразі для замовлення російського продукту, в сегменті якої є дешевші, ефективніші, надійніші вакцини, немає жодних раціональних підстав", - поставив він крапку у питанні щодо закупівлі російської вакцини "Супутник V".

Раніше ми попереджали, що в Україні через епідемію коронавірусу можливі декілька локдаунів.