RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Якою буде погода в Україні навесні: прогноз народного синоптика

Народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на весну 2021 року і розповів, коли чекати справжнього весняного тепла.

Про це він розповів в коментарі сайту "Сьогодні".

За словами Горбаня, початок календарної весни принесе сніг і морози, а справжнього весняного тепла варто чекати не раніше третьої декади квітня.

"Березень розпочнеться снігом, дощами і морозами, в другій декаді начебто прийде весна, але потім знову похолодає, підуть дощі з мокрим снігом, і лише ближче до квітня "запахне весною" по-справжньому. Справжнє тепло прийде лише в 20-х числах квітня", - прогнозує народний синоптик.

Він додав, що квітневе тепло протримається недовго і його змінить період похолодання, який протримається до середини травня.

"Як і в кінці березня, потепління буде недовгим. Знову зарядять дощі і похолодає. Перша половина травня тепла і з дощами, в другій половині - два тижні спеки і сухо, до кінця місяця прохолодніше, дощі", - зазначив Горбань.

Як повідомляв "Апостроф", в січні 2021 року в Україні очікуються два коротких періоди похолодання, а в лютому буде тепліше, ніж в попередньому місяці.