RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

На Закарпатті жінка народила четверню - лікарі провели унікальну операцію: фото і відео

В Ужгородському пологовому будинку в понеділок, 4 січня, команда хірургів на чолі з акушер-гінекологом Русланом Федьком способом кесаревого розтину прийняла пологи у 20-річної мешканки Тячівського району, яка виносила четверню - першу в історії Закарпатської області.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці жкрналіст Віталій Глагола, опублікувавши відповідні фото і відео.

За його словами, у жінки на ім'я Лариса народилося троє хлопчиків і одна дівчинка, їхня вага від 1260 до 1460 грам. Вони з'явилися на світ завдяки кесаревому розтину на 30-му тижні вагітності.

"Зараз з дітьми все добре, за ними доглядають лікарі, а мама відходить від пологів і підбирає імена для дітей", - уточнив автор поста.

Операція в ужгородській клініці була проведена за унікальною авторською методикою Руслана Федька, яка полягає, як пояснюють лікарі, в пологах багатоплідної недоношеній вагітності в цілих навколоплідних оболонках - з непорушеною цілісністю навколоплідних вод. Таким чином діти народжуються "в сорочці", що практично виключає травматизацію центральної нервової системи (мозку) дітей і максимально оберігає вразливий "недошений" організм дітей.


Як сказано в повідомленні, під час цього кесаревого розтину вдалося використати ще одну унікальну техніку "повільного кесаревого", коли діти народжуються без втручань хірурга, максимально імітуючи природні пологи - самостійно, з проханням жінки "тужитися" дітки народжуються через операційну рану самостійно, як під час вагінальних, природних пологів.

"Це справжній вищий пілотаж і унікальна техніка в Східній Європі", - захоплюється автор поста.

Як повідомляв "Апостроф", раніше багатодітна мама Світлана Кухарчук в 18 разів народила здорову дитину.