RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У МОЗ уточнили заборону щодо продажу деяких товарів під час жорсткого карантину

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інформація про заборону продажу деяких непродовольчих товарів під час жорсткого карантину з 8 по 24 січня, не відповідає дійсності.

Про це він повідомив в ході брифінгу 5 січня.

Нагадаємо, 4 січня українців стурбувала інформація, що під час локдауну навіть в супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію і інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання.

"Я бачив цю інформацію, яка з'явилася в мережі, вона не є достовірною. Чим дозволено буде торгувати в період з 8 по 25 січня - це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначене для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", - уточнив Степанов.

Він додав, що інші товари можна буде купити тільки за допомогою адресної доставки. За словами Степанова, що стосується торгівлі побутовою хімією, то з цього питання Кабмін на засіданні 5 січня ще прийме певні уточнення.

Міністр зазначив, що коли уряд створював перелік товарів, які не можна буде придбати, то виходив з того, що карантин триватиме в Україні тільки 16 днів. За цей термін в МОЗ сподіваються "збити хвилю поширення COVID-19".

"Нам це потрібно, щоб ми потім вже не вводили ніяких локдаунов, щоб ми спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип, щоб ми вже до весни не вводили локдаун, щоб ми спокійно пройшли цю хвилю захворюваності і витримала наша медична система", - резюмував глава МОЗ.

Раніше "Апостроф" розповідав, які обмеження будуть діяти в країні в період посилення карантину з 8 по 24 січня.