RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як при Януковичі: мер Тернополя заявив про залякування для примусу до жорсткого локдауну

Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що місто примушують закрити на карантин, не дивлячись на те, що раніше влада міста заявляла про відмову вводити локдаун.

Про це Сергій Надал написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами Сергія Надала, центральна влада не прислухалася до думки тернополян. Всупереч рішенням міської комісії з технічно-екологічної безпеки та НС, правоохоронні органи почали масово штрафувати працівників бізнесу. Хоча, за його словами, захворюваність вказує, що кількість нововиявлених заражених менше, ніж раніше.

Мер Тернополя володіє інформацією про те, що правоохоронні органи мають намір розставити кордони навколо навчальних закладів, щоб діти не навчалися. Сергій Надал не виключає, що стосовно працівників МНС можуть відкрити кримінальну справу, те ж саме, за його словами, може чекати директорів і вчителів шкіл. Також Сергій Надал зазначив, що з правоохоронними органами в Тернополі ніхто "битися не збирається".

За словами Сергія Надала, такий тиск з боку влади і методи залякування використовувалися на його пам'яті тільки за часів правління Віктора Януковича. Мер Тернополя додав, що він не має права ризикувати людьми і своїм містом. На своїй сторінці він написав, що всі люди стали заручниками "некомпетентних рішень влади". Він також не може ризикувати бізнесом, директорами та вчителями шкіл та працівниками міської ради, а також батьками учнів.

В кінці свого повідомлення мер Тернополя зазначив, що на 9 і 10 січня 2021 року заплановано ПП ОГС при Тернопільській ОДА. Ймовірно, що це може вплинути на рішення міської комісії, і в підсумку в Тернополі буде введений локдаун з 11 січня.

Як писав "Апостроф" раніше, в Україні почався жорсткий карантин - всі заборони та обмеження.