RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У США поліція виявила пікап з бомбами та зброєю біля Капітолію

У день, коли невідомі атакували Капітолій, правоохоронні органи виявили пікап з 11 вибуховими пристроями і зброєю. Власник пікапа вже затриманий, зараз він на допиті.

Про це повідомили журналісти телеканалу NBC-2.

Транспортний засіб знаходився неподалік від будівлі конгресу. Як повідомили співробітники правоохоронних органів, водій пікапа був озброєний штурмовою гвинтівкою М4, пістолетом, магазинами і саморобними гранатами. Власником автомобіля виявився Лонні Лерой Коффман, чоловікові 70 років, він проживає у Вашингтоні.

Співробітники правоохоронних органів пред'явили 70-річному Лорри звинувачення в зберігання зареєстрованої вогнепальної зброї. У Лорри також відсутня ліцензія на володіння пістолетом. Невідомо, де чоловік роздобув зброю без ліцензії, але якщо це була покупка на чорному ринку, за це також покладається великий штраф. Під час допиту Коффман заявив, що в його пікапі були посудини з розплавленим пінополістиролом і бензином. Представники правоохоронних органів вирішили перевірити пікап на предмет "прихованих" предметів, як виявилося - недарма. В авто знайшли шматки тканини і запали.

У день, коли сталися масові заворушення, співробітники правоохоронних органів виявили ще два саморобних вибухових пристрої. Їх знайшли неподалік від Національного республіканського комітету. На даний момент відомо, що підозрюваних оголосили в розшук.

Штурм Капітолію припав на 6 січня 2021 року. Невідомі увірвалися в будівлю конгресу під час підрахунку голосів, і зірвали засідання чиновників. Протестанти провели в Капітолії кілька годин, вони фотографувалися в кріслі спікера, спілкувалися і стрибали на столах конгресу. Коли правоохоронні органи вказали невідомим на двері, чиновники продовжили підрахунок голосів. За підсумками засідання було прийнято рішення оголосити Джо Байдена президентом Сполучених Штатів.

Як писав "Апостроф" раніше, у штабі Республіканської партії США знайшли вибуховий пристрій.