RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ще більш заразний: в Японії виявили нову мутацію коронавірусу

В Японії виявили нову мутацію коронавируса COVID-19. Вчені називають його ще більш заразним, ніж всі відомі до сьогодні штами, включаючи той, який виявили у Великобританії.

Про це йдеться на РІА Новини.

Японські фахівці відзначили, що новий штам виявили у чотирьох заражених. Всі чотири пацієнта прилетіли в Японію з Бразилії. Черговий штам коронавирусной інфекції викликав занепокоєння у медичних працівників через більш високу контагіозність. У складі штаму виявили мутації N501Y і E484K.

За словами експертів, зібрані дані про новий штам обмежені інформацією про нуклеотидної послідовності генів. Зараз важко оцінити рівень патогенності та ефективності вакцин, які є в розпорядженні вчених.

Одним із заражених новим штамом коронавирусной інфекції є 40-річний чоловік, зараз він знаходиться в лікарні, у нього спостерігаються проблеми з диханням. Госпіталізована була і жінка, у якій також виявили новий штам. За словами медичних працівників Японії, жінка скаржилася на біль в горлі та мігрень. У лікарню потрапив і дитина, у якої висока температура. Ще один хворий сказав, що не відчуває ніяких симптомів захворювання.

Новий штам коронавирусної інфекції, який вже був визнаний ВООЗ як "швидко поширюється інфекція", вперше виявили на Туманному Альбіоні в вересні 2020 року. Зміни торкнулися область білка "шпильки" на поверхні COVID-19, яка відповідає за прикріплення до клітин, розташованих на слизовій легень.

Як писав "Апостроф" раніше, про бнаружен також новий "африканський" штам коронавируса , що відомо про нього.