RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Microsoft збирається створювати цифрові копії людей: оформлено заявку на патент

Корпорація Microsoft зареєструвала патент на систему, яка здатна перетворити особистість будь-якої людини в інтелектуального чат-бота.

Про це повідомляють на сайті Naked Science з посиланням на ресурс Відомства з патентів і товарних знаків США (USPTO).

В опублікованій документації не вказано, на якій стадії знаходиться ця розробка. Судячи з опису функціоналу системи, Microsoft збирається створювати цифрові копії живих або померлих осіб у вигляді інтелектуального цифрового співрозмовника.

Для формування психологічного профілю чат-бота будуть використовуватися зображення людини, її голос, записи в соціальних мережах, електронні листи і повідомлення в месенджерах. Ці дані дозволять створити спеціальний індекс, який буде визначати характерні особливості "особистості" бота, здатного до "навчання".

Для завантаження інформації про людину можуть бути використані як мобільні пристрої (планшет або смартфон), так і будь-які комп'ютери. Ця система буде клієнт-серверної, тобто для створення індексу, тренування бота і зберігання даних будуть використовувати віддалений веб-портал.

Продуктом цього сервісу може бути не тільки текстовий чат-бот, імітуючий особистість людини, але і його двох- або тривимірна графічна модель з імітацією голосу. Тобто "цифрова реінкарнація" буде не тільки писати, але й говорити.

У заявці не уточнюється, чи призначена ця розробка для імітації живих людей чи тих, хто вже помер.

Оцифровка особистості є популярним сюжетом фантастичних фільмів і книг, серед яких - перша серія другого сезону серіалу "Чорне дзеркало".

Фото: кадр із серіалу "Чорне зеркало"

Як повідомляв "Апостроф", у Перу археологи змогли відновити обличчя жінки, яка проживала тут ще 3700 років тому.