RU  UA

Негода в Україні відрізала від цивілізації пів сотні міст і сіл

Негода в Україні залишила без світла понад півсотні міст та сіл. Внаслідок снігопадів та сильного вітру знеструмлені населені пункти у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській та Запорізькій областях.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Над відновленням електропостачання працюють комунальники. За даними Служби автомобільних доріг, обмежень руху на дорогах державного та місцевого значення немає.

Синоптики прогнозують сніг та морози майже по всій території країни. Найбільше замете снігом Сумську, Полтавську, Дніпропетровську, Херсонську та Запорізьку області. Пориви вітру сягатимуть до 20 метрів на секунду. Через хуртовину та сильний вітер рятувальники закликають українців утриматися від поїздок на великі відстані.

"Рятувальники закликають громадян під час погіршення погодних умов утримуватися від поїздок на великі відстані. Особливо, коли ожеледиця супроводжується туманом або опадами. Якщо уникнути подорожі автівкою немає можливості, просимо неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, слідкувати за швидкісним режимом, мати заряджений телефон та теплі речі на той випадок, якщо рух транспорту буде обмеженим. Будьте пильними, дотримання елементарних правил береже життя", - наголосив представник ГУ ДСНС Запорізької області.