RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чи варто українцям чекати глобального зниження тарифів: експерти озвучили варіанти

В Україні очікують зниження ціни на газ вже в лютому, а яка ситуація з іншими тарифами на комунальні послуги?

Опитані "Апострофом" експерти вважають, що шанси домогтися зниження цін на опалення і водопостачання існують, але в цьому питанні є свої нюанси.

Координатор житлово-комунальних і енергетичних програм громадянської мережі "Опора" Тетяна Бойко вважає, що, навіть, якщо газ подешевшає, навряд чи варто чекати зниження цін на ці послуги.

А ось за словами експерта з енергетичних питань Валентина Землянського, в цьому питанні багато що залежатиме від місцевої влади.

Підтримує колегу експерт з питань ЖКГ Сергій Дяченко. За його словами, останнє слово в питанні буде за комунальниками, бо підприємства "Теплокомуненерго" в основному знаходяться в комунальній власності.

Він підкреслив, що багато мерів міст із задоволенням знизять ціни на тепло і з не меншим задоволенням розкажуть про це своїм виборцям.

А ось з приводу водопостачання ситуація складніша, тому що тарифи на воду залежать від ціни електроенергії, а вона навряд чи подешевшає.

Детальніше про ситуацію з тарифами на послуги ЖКГ читайте в матеріалі "Апострофа": "Влада обіцяє знизити ціни на газ: а що буде зі світлом і водою".